Activiteiten 2024

Mei Dagje uit

De weergoden waren zeer gunstig gestemd tijdens het dagje uit op 23 mei jl. Het was een gezellige dag en ondanks een misverstand over de 1e opstap locatie waren we toch op tijd bij de koffie in restaurant Kaag en Braassem langs de A4. De bus bracht ons daarna naar het Spaarne in Haarlem waar een boot klaar lag voor een tochtje met een lunch aan boord. Rond 14.00 uur waren we weer terug en bezochten we het Teylers museum, het oudste museum van Nederland. Op de terugweg kregen we een diner bij de Zoete Inval in Haarlemmerliede.

April de Algemene Ledenvergadering

Op 17 april was de ALV op het Ministerie van VWS. Het verslag hiervan wordt in juni aan de leden verzonden. Na de lunch gaf Diana de Wild een interessante lezing over de Olympische Spelen in de oudheid!

Maart lentelunch

Bij de kleine Leeuw (Van der Valk) in Voorschoten  kregen we op 18 maart de lentelunch in buffetvorm gepresenteerd. Er was veel belangstelling van de leden. Het buffet was zeer uitgebreid, zowel warme als koude gerechten.

Februari filmmaand

In het Veur theater werd op 15 februari de film ´A man called Otto´ vertoond met Tom Hanks in de hoofdrol. Otto is sinds een half jaar weduwnaar en ziet het leven alleen eigenlijk helemaal niet meer zitten. Er komt een temperamentvol gezinnetje bij hem in de straat wonen. De hoogzwangere vrouw uit El Salvador weet toch met hem contact te krijgen door eten te brengen en hem voor allerlei klusjes te vragen. Dat schept toch een band waardoor Otto het leven weer ziet zitten.......

Een 2e bezoek aan het Oranjehotel

Omdat er veel belangstelling was voor een bezoek aan het Oranjehotel in november heeft het bestuur besloten een 2e bezoek op 23 januari te plannen. Ook deze leden vonden de introductie, de film en de audiotour indrukwekkend. 

Nieuwjaarsbijeenkomst met een pubquiz

Voor de 1e keer heeft het bestuur een pubquiz georganiseerd tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst. De deelnemers werden verdeeld over 9 tafels. Er waren 2 rondes met elk 15 vragen over allerlei onderwerpen. De groepjes konden overleggen en moesten kiezen uit 4 mogelijkheden. Diegenen met de meeste goede antwoorden kregen een prijsje. Na afloop bleek dat men het een succesvolle invulling van de bijeenkomst vond en zeker voor herhaling vatbaar is. 

Activiteiten 2023

Kerstlunch bij Bregje

Op vrijdag 15 december was wederom het restaurant Bregje in Leidschendam voor de leden gereserveerd voor een kerstlunch. De foto's in de fotogalerij geven aardig weer dat het heel gezellig was. De bediening ontving voor haar inzet een leuk kerstpresentje.

Oranjehotel

Op 16 november 2023 bezochten 40 leden het Oranjehotel in Scheveningen. 

Omdat er veel belangstelling was voor deze activiteit zal eind januari 2024 nogmaals een bezoek aan het Oranjehotel gebracht worden voor de leden die op de reservelijst staan en voor diegenen die in november niet konden.

Dennenweggebied

Op 19 oktober 2023 waren 2 gidsen gereserveerd voor het begeleiden van een wandeling door het Dennenweggebied in Den Haag.

De deelnemers werden gewezen op kleine details en waar men misschien al tientallen keren aan voorbij is gelopen. Zoals het scheepje bovenop het voormalige verzekeringsgebouw. De middag werd afgesloten met een drankje in de Haagse bierkluis.

Jeu de Boules

Op een mooie dag in september waren de banen bij ABA in Rijswijk gereserveerd voor onze leden. Na uitleg en indeling werd het spel gespeeld met ongeveer 50 deelnemers.  

Zomeractiviteit

Met 2 gidsen van het IVN gingen de deelnemers aan de wandel in het park nabij Villa Ockenburgh. Na afloop in de villa een drankje met een huisgemaakte versnapering.

Jaarlijks Dagje uit

Op 12 mei was de bestemming het Bomenmuseum Van Gimborn en het kasteel Doorn. Gelukkig konden alle leden die zich hadden aangemeld mee. Het was mooi weer waardoor de gidsen in het Arboretum ons tijdens de wandeling heel veel vertelden over de bijzondere verzameling bomen. De lunch werd verzorgd door de Oranjerie van kasteel Doorn. Wie wilde kon mee met de rondleiding in het kasteel. Voor het diner werd gestopt bij ´t Wapen van Harmelen.

Algemene Ledenvergadering

Op 21 april vond op het Ministerie de Algemene Ledenvergadering plaats in de Muzenzaal. Na de lunch gaf Diana de Wild een lezing over IJsland. 

8e lustrum

In het Zeeheldentheater in Den Haag hebben we op 21 maart het 8e lustrum gevierd. Voor de pauze was er een optreden van het Vlietgrieten koor uit Leidschendam. Na de pauze was er een optreden van Wieteke van Dort. De middag werd afgesloten met een Indonesisch buffet.

Filmmiddag in het Veurtheater in Leidschendam

Op 16 februari werd voor de leden de film The Duke gedraaid.

Nieuwjaarsbijeenkomst

19 januari vond de Nieuwjaarsbijeenkomst plaats in het Paviljoen van Huys te Werve in Rijswijk